2020. március 21., szombat

Ma 2020 március 21 szombat van.  Reggel ragyogó napsütére ébredtem , kimentem a kis  balkonra 8 órakor , ott már olyan meleg volt, mintha már nyár lenne, 
A rádiót bekapcsoltam, hogy a hireket meghallgassam, hátha valami biztatót hallhatók a járvánnyal kapcsolatban, de sajnos csak annyi volt, hogy a betegek  száma  a mai nap 103 főre emelkedett. A rádió, TV állandóan a védekezésre - tisztaságra figyelmezteti az embereket, főleg az idősebb embereket, hogy nehagyják el a lakásukat,  most még elviselhető a mozgás hiány, de még csak elképzelni sem tudjuk, hogy mennyi ideig ?
Az ablakon kinézve, csak azt látom, az előttünk lévő park, a játszótér üres,  vigasztalan,  De délelőtti órákban  az Áruház  előtti téren , látni idós embereket akik a boltba mennek kenyérért, vagy más szükséges  holmiért, valószinü, hogy nincs senkiük akik segitenek  nekik, kénytelenek maguk ellátni sajátmagukat, később a téren lévő padokon ülnek, még jó, hogy a nap süt és nem fáznak. valószinű, hogy nem vágynak  a hideg, rideg lakásba, a nagy egyedülklétbe.
Ez a városrész, nagyon megöregedett-elszegényedett, még 5-6 évvel ezelőtt a padokon emberek, ismerősek ültek beszélgettek, most meg ahogy az évek multak, minden tavasszal már egyre kevesebben voltak , az idén már nem lehetett látni beszélgető embereket sem.  A családok szétbomlottak a gyerekek   dolgozni mentek kenyérért, amit itthon elvettek tólük.
Most még nagyobb lett a szakadék, ez a  félelmetes  járvány mindent  megmutat és mindent elvesz az emberektől, Vajon ez a hordalék mit hagy naga nögött ? !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése